Tbc

Dobrý den, byla jsem na Mountex II testu včera a sestřička mi oznámila, že by mi to mělo zarudnout, zatím mi to nerudne a nic se neprojevuje a jdu v pátek na kontrolu. Zarudne to do pátku? Zatím ta jen mám tečku rudou po místě vpichu. Je to špatně pokud o ještě nic nedělá?

Odpověď odborníka:

Dobrý den nevím důvod vašeho testu, proto se zeptám, byla jste na Manthoux testu protože jste byla v kontaktu s někým, kdo měl tuberkulózu nebo jste byla na pravidelné kontrole nebo na vyžádání před cestou do zemí, které tento test vyžaduji (např. USA?) nebo patříte do tzv rizikové skupiny? Z toho by se odvíjela i moje odpověď, normálně a úplně obecně řečeno, (protože opět to vysvětlení není jenom tak nebo tak), ale obecně u testu se měří velikost zarudnutí které je normálně do 18 mm, když není zarudnutí není to nic špatného. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x