Těhotenská cukrovka

Dobrý den, ve 24tt jsem podstoupila těhotenský test na cukrovku. Po dvou hodinách jsem měla výsledek 8,3. Ke svému lékaři jdu až za 14dní. Chtěla bych se zeptat jestli je hodnota zvýšená? A pokud ano,tak jak se to odrazí ve zbývající časti těhotenství. Budu se muset nějak léčit? Bude to mít vliv na miminko a porod? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko, u Vás jde o mírně narušenou toleranci glukózy. Neznamená to, že byste už měla cukrovku, jen se budete muset hlídat co do příjmu sacharidů potravou. Lékařka Vám řekne, co a kdy byste měla nebo neměla jíst. Většinou stačí upravit dietu, odvažovat přesně denní dávku potravin jako chleba, těstoviny apod. a vše bude v pořádku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: