Těhotenská cukrovka

Dobrý den,jsem ve 30týdnu těhotenství.zjistily mi na ogtt těhotenskou cukrovku.lačná 4,8, po 60min 10,1 po 120min 7,5. ted mám držet dietu a měřit se. v dia poradně lačná dne 13.5. 4,6jednotek. den na to doma na glukometru 6,2 .. pak tyden kolem 5,5 a ted poslední 3dny 6-6,5... mám se znepokojovat?ubližuje to miminku?přes den jsou hodnoty uplně ok a v normě... i po hodině i po dvou.. ale s lačnou nejde hnout.kontrolu mám až za 4týdny je to v pořádku??nemůžou ty lačné miminku ublížit?inzulin bych fakt nerada :( kdy je potřeba začít to řesit?jinak jaterni testy ,štítná žláza mč vše bylo ok .glykovany hemoglobin 32.děkuji za názor,nevím co dělat nechci zbytečně plašit ale ani nic zanedbat.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Petro, pokud byly odběry krve při oGTT provedeny ze žíly, jsou uvedené hodnoty potvrzením diagnózy tzv. těhotenské cukrovky; doporučuji Vám domluvit se s diabetologem na standardním postupu podle klinických doporučení České diabetologické společnosti (tj. dieta, pohybová aktivita, farmakoterapie). Při obvyklém průběhu a dodržení doporučeného postupu je riziko poškození plodu minimální až nulové. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x