Těhotenská cukrovka

  • Dotaz od: Vlasta Hanicová
  • Publikováno: 14.6.2016
  • uLékaře.cz

Dnes jsem šla na test těhotenské cukrovky,ale ráno jsem si to neuvědomila a vypila sklenici minerály magnésia a sestřičce jsem to zapomněla říct,první odběr píchnutí do prstu jsem měla odběr v pořádku,myslíte si,že pak ten krevní doběr může být ovlivněn vypitím sklenice té vody? výsledky příjdou až za 2 dny, děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud minerálka nebyla slazená, tak test nebude zkreslený. V případě, že minerálka byla slazená, i při tak malé dávce může být test ještě v normě. V případě výsledku, který nebude v normě, doporučuji opakovat vyšetření. Protože, když bude odchylka, a i když Vy jste zdravá, budete muset navštěvovat poradnu či diabetologickou ambulanci, a ze své zkušenosti vím, že to pak maminky zbytečně zatěžuje.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: