Těhotenská cukrovka

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem v 31tt a zjistili mi hodnotu cukru v krvi nalačno 5,7 poslali mě do diabetologické poradny dostala jsem glukometr a měřit cukr je to ohrožení pro miminko? Mám se obávat? Díky moc za rady

Odpověď odborníka:

Těhotenská cukrovka je docela častý problém v těhotenství,neznamená to, že i po porodu budete cukrovku mít. Vzniká účinkem těhotenských hormonů. Riziko pro dítě tu je, pokud byste nedodržovala dietu, stejné, jako pro dospělého cukrovkáře, který se neléčí - tzn. vede k ovlivnění metabolismu dítěte a k výrazně vyšší porodní váze ( může pak být důvodem k císařskému řezu).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: