Těhotenská cukrovka

Dobrý den paní doktorko, minulý týden jsem podstoupila test na těhotenskou cukrovku ( vypití tekutiny s hroznovým cukrem) 25+3 tt, výsledek byl pozitivní. Hodnoty nalačno byly v pořádku, po 2 hodinách od vypití roztoku byly mírně zvýšené. K Diabetologovi jdu až koncem příštího týdne 28 tt. Může těhotenská cukrovka nějak ohrozit miminko? Nevadí, že se má těhotenská cukrovka začne řešit až v 28 tt? Mohla jsem si těh. cukrovku nějak zapříčinit sama např. nevhodnou stravou ( večer před testem jsem jedla palačinky s medem a kousek čokolády) nebo nedostatečným pohybem? Měřím 162 cm a před těh. jsem vážila 57 kg, teď 71 kg. Za odpověď předem děkuji S pozdravem Božena S.

Odpověď odborníka:

Večeře před testem nebyla nejvhodnější,nejlepší cestou by bylo zopakovat glukózo-toleranční test a teprve v případě jeho pozitivity zvolit další postup, pokud byly hodnoty jen mírně zvýšené není důvod k obavám. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: