Těhotenský polyp

Při prvním těhotenství před sedmi lety jsem měla těhotenský polyp o průměru 3 cm. Doktoři nevěděli, co s ním, tak čekali do porodu, že ho odstraní po něm. Polyp ale po porodu sám zmizel. Nyní jsem znovu těhotná (6 tt). Polyp se objevil znovu. Dr. ho odhaduje na 2 cm. Jsem v pracovní neschopnosti, s tím, že budu chodit častěji na kontroly. Začalo mi stejné nepříjemné špinění. Chtěla bych se zeptat, co tento polyp způsobuje a jestli je normální, že se opakuje jenom v těhotenství. A jestli mohl způsobit předčasný předchozí porod (v 33 týdnu)? Můžu nyní očekávat také předčasný porod? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, polyp může být vázán na těhotenství, předčasný porod obvykle nezpůsobuje. Váš lékař si Vás bude sledovat, pokud bude hrozit předčasný porod, lze tomu v určitých momentech zabránit, ale někdy ne. Záleží na okolnostech.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x