Těhotenství

Dobrý den, Když jsem byla v 17.tt tak jsem šla na tripple testy, z nich mi přišlo, že miminko může mít Downův syndrom,je mi 19 let, jsem prvorodička a myslela jsem si, že tato genetická vada, se vyskytuje pouze u žen s vyšším vělem. A hrozně moc se bojím.. Početla jsem si toho moc, co to je a tak.. Tak si mě objednali 30.1. Do Genettu v Liberci.A ještě mo zjistili že mám krevní skupinu 0 negativní a že můj přítel se kterým čekám to miminko musí na taky nějaké testy. Proč? A nejvíce co mě vystrašilo, dnes jsem 19+2 tt a že kdyby to bylo špatné, tak mi mohou ukončit těhotenství. Což bych asi... nevím co dělala. Celá rodina a i my se moc těšíme. Poraďte, a jestli by jste mohl/a vlastně popsat celou tu věc, ráda bych to už pochopila. Děkuju za Váš čas. Nashledanou

Odpověď odborníka:

Vyšetření na genetice vám řekne jaká je pravděpodobnost, že by plod mohl být postižen vývojovou vadou, provádí se vyšetření obou partnerů a jejich výsledky jsou spolehlivé. Zda by se gravidita ukončovala záleží v případě nutnosti jen na vás, nikdo vás k tomu nemůže nutit, jen vám mohou procentuálně říci možnost poškození plodu a podle toho doporučit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: