Těhotenství

Dobry den chci se zeptat mala přišla na svět císařským řezem a zůstala mi po porody keloidní jizva, kterou jsem sice šla upravit znovu, ale znovu se mi vytvořila. Teď jsem v sedmém týdnu těhotenství a ptám se jestli je možné aby mě ta jizva bolela jak na dotyk tak normálně

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, bohužel nejspíš patříte mezi ty, u kterých je tvorba keloidních jizev častější. Omezit tvorbu keloidních jizev můžete ebent. laser v pooperačním hojení. Ohledně citlivosti jizvy v nynějším těhotenství je důležitou informací doba, která uplynula od poslední operace - korekce jizvy. Pokud je jizva relativně čerstvá, může být samozřejmě citlivá na dotek. Vlivem řezu dochází k přetětí drobných nervových zakončení, která ale postupně dorůstají a tento proces se může projevovat právě zvýšenou citlivostí.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: