Těhotenství

Dobrý den, je mi 17 let a od začátku listopadu 2014 mám antikoncepci.1.měsíc byl bez problémů, následovala 7denní pauza bez tablet a 8. den jsem měla před užitím tablety z 2.blistru pohlavní styk se svým partnerem. Týden poté jsem zvracela po užití tablety (cca 2h) a od té doby mě trápily nevolnosti a bolesti prsou. V lednu jsem v 7denní pauze měla normální menstruaci, začala jsem tedy poté s novým blistrem. Nevolnosti trvaly i celý leden, poté opět - začátkem února přišla menstruace. Udělala jsem si několik těh.test. a vyšly negativně, ale bolesti prsou neustávají a teď mám zácpu (14 dní). Minulý týden (12.2.15.) jsem byla na gynekologii a paní doktorka na děloze nic neviděla. Zácpa neustává, mám neustále nafouklé břicho. Mohu být těhotná i přes MS, neg. testy a na ultrazvuku "nic nevidění" nebo je problém jinde (střeva) či to může způsobovat antikoncepce? Moc děkuji za odpověď, cením si Vaší práce.

Odpověď odborníka:

dobrý den nevím co označujete MS....asi menstruaci. pravděpodobnost že jste těhotná je prakticky nulová. nepíšete co berete za preparát, předpokládám, že berete- a správně- "něco" se schématem 21 tablet 7 dní pauza, 21 tablet 7 dní pauza...a tak pořád dokola (sám jsem byl překvapen kolik dívek vymýšlí a počítá nesmyslné termíny kdy s tabletami začít či skončit) to jestli vám antikoncepce sluší a zda jí tolerujete (nejsou žádné obtíže), může trvat i 5 cyklů pravidelného užívání, tedy až 140 dní od první tabletky... tedy byl bych trpělivý, na bolest prsou bych použil Ibalgin, na zácpu upravu stravy. pokud i po 4 či 5 blistru nebude vše ok tak bych zvažoval změnu preparátu. a věřil bych svému gynekologovi

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: