Těhotenství

Dobrý den. Ptala jsem se, zda v 6. týdnu je velikost 2mm normální, jenže druhý den jsem na prádle objevila droboučký kousek tkáně jako by při menses, byl to opravdu miniaturní kousíček a pak dále už nic. Byla jsem u své gynekoložky a ta žádné špinění neobjevila, a bohužel na ultrazvuku druhý den neviděla nic ani ten gestační váček, jen kyprou děložní sliznici. Nekrvácím, teď jsem imentálně nachlazená mám předepsán vaginální krém Vitagin C a prášky proti potratu DUphaston a nařízen klidový režim. Pak si mám nechat udělat minitest na HCG a za týden na kontrolu, prý bude na ultrazvuku vidět už srdíčko. Chci se zeptat, jak je možné, že jeden den bylo možné váček vidět a hned druhý den už ne ? Paní doktorka mi nedokázala říci, zda se rěhotenství udrželo, ale potrat končí přece krvácením, nebo se může ztratit? A čím to špinění může být, může být pohlavním stykem? Děkuju moc za odpověd, to že nic pani doktorka druhý den neviděla mě trápí. petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Ultrazvuk není zcela přesná metoda, záleží na přístroji, vyšetřujícím lékaři, ale i na dalších okolnostech. Útvary v řádu několika málo mm jsou na hranici viditelnosti, na monitoru vypadají jako miniaturní "skrvnka" která může splývat s pozadím. Těhotenství snadno potvrdí test HCG, daleko přesnější je z krve (v nemocnici) nežli z moče (testy z lékárny). Špinění může způsobit i pohlavní styk.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: