Těhotenství

Je mi 34 let, od 16 kdy jsem začala brát HA jsem ji ted poprvé vysadila (20.3. posledni pilulka), načež přišla v terminu menstruace (23.-27.3), pak velmi silná ovulace 8-9.4. . Mezitim jsme meli s manželem nechráněný sex 6.4., tzn. 2 dny před ovulací. Dnes je 20.4. a měla bych dostat menstruaci, ale nevim zda to třeba nebude nějak posunuté, když vlastně nevím jak můj cyklus funguje bez HA. Je tu možnost že bych byla těhotná, i takhle hned po vysazení? A kdy mi těhotenský test může ukázat spolehlivě výsledek? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Michaelo, samozřejmě je možné, že jste těhotná, první den Vaší poslední menses byl tedy 23.3. 2016, zkuste testovat těhotenským testem v den plánovaného příchodu nové menstruace, Vaše cykly při braní HA trvaly zřejmě 28 dní, čili byste mohla testovat již dnes ( 20.4. 2016 ) a test by mohl být pozitivní. Pokud bude test negativní a menses nebude přicházet, testujte znovu za 2 dny. S pozdravem, k. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: