Těhotenství

Mám takový dotaz, týká se početí dítěte. my s mužem chceme druhé dítě, já jako matka jsem zdravá léky žádné neberu tedy až na jovesto na alergie ale ten jsem vysadila, ale můj muž bere foukačku na astma spiromax pak formovent a léky na žíly detralex a na odvodnění rhefluin chci se tedy zeptat jestli to nějak neohrozí početí, jeho plodnost a hlavně genetické problémy dětátka bere to cca dva měsíce od problémů s nadváhou se mu hůře dýchalo a usínal měl apnoe, a tak mu toto dali. díky za vaši odpověd a možná že už těhotná jsem,

Odpověď odborníka:

Astma nemá vliv na plodnost muže, ani užívání vámi uvedených léků. Co se týká genetiky, tak bývá časté, že pokud mají s otoky na dolních končetinách problémy rodiče, babičky, bývají pak k těmto problémům náchylní i jejich děti v dospělém věku. Samozřejmě to tak být nemusí, dítě může zdědit převážné množství vašich genů. Není to vyloženě geneticky podmíněná nemoc. Nadváha jako taková dědičná není, sklon k nadváze dědičný být může, závisí ale pak na výchově dětí, sportu, stravě.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: