Těhotenství

Dobrý deň, môže ma gynekológ poslať na umelé prerušenie tehotenstva keď je plod menší alebo pomalšie rastie ale srdiečko bije???Ďakujem za skorú odpoveď.

Odpověď odborníka:

To je velmi složitá otázka, jednak po odborné stránce, jednak po stránce etické. Přerušení těhotenství se legálně provádí jen do určitého týdne těhotenství - tzv. interupce a miniinterupce a je nutné, abyste iniciátorkou přerušení byla vy a jedná se o placený zákrok. Přerušení těhotenství z lékařských důvodů se provádí při vývojové vadě, která je velmi vážná, nebo neslučitelná se životem plodu. Pokud se o nic takového nejedná, jen je pomalejší růst, ale žádná vada a navíc je těhotenství ve vyšším týdnu, než povolená interupce, tak určitě ne, lékař vás k přerušení neodešle.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: