Těhotenství

Dobrý den, měla jsem zapáchající výtok, jsem ve 22tt těhotenství. Byla jsem u svého gynekologa, který mi napsal polygynax, výtok se lepší, ale udělal se mi na pochvě opar. Prosím Vás o radu. Je to pro plod nebezpečné?

Odpověď odborníka:

Všechny infekce patřící do rodiny herpetických virů představují v těhotenství riziko. Ne jinak je tomu i u herpes genitalis. V prvních dvaceti týdnech těhotenství se může plod nakazit skrze placentu. Často pak dochází k potratům, virus však může způsobit i vrozené vady dítěte. Největší riziko je nákaza dítěte při porodu. V té době nemá miminko dostatečně silnou imunitu a vytvořeny protilátky, proto je velmi ohroženo. Kontrola by tedy byla více než vhodná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyhněte se stresu, podporuje rakovinu!
Články: Vyhněte se stresu, podporuje rakovinu!
Ovládá váš každodenní život...
Poznejte rozdíl mezi astmatem a zánětem průdušek
Články: Poznejte rozdíl mezi astmatem a zánětem průdušek
Zánět dýchacích cest je...
Čtyři cviky pro bolavá záda
Články: Čtyři cviky pro bolavá záda
Bolesti zad patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x