Těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na riziko odtoku plodové vody ve 20 tt. Celé těhotenství trpím výtokem (spíš hustší), cca před týdnem se objevil i "vodnatý výtok" ve větším množství. Byla jsem proto na pohotovosti - dle testu a vyšetření odtok plodové vody téměř vyloučen, na UZ normální stav plodové vody. Včera (přesně po týdnu) jsem byla u jiného lékaře na velkém UZ vyšetření - také zjištěn normální stav plodové vody. Další kontrolu mám za 3 týdny. Vodnatým výtokem ale trpím v různé intenzitě i nadále, dnes vylučování "vody" pociťuji intenzivněji. Je možné, aby se jednalo o plodovou vodu, i když během uplynulého týdne byl dvakrát zjištěn na UZ normální stav plodové vody a jednou bylo na odtok plodové vody i negativně testováno? Poslední týden užívám večer 2 tbl Utrogestanu. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Buďte klidná v 20 týdnu odtok vody plodové není častý a pokud byly testy 2 x negativní není čeho se bát. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: