Těhotenství

Dobrý den. PM 28.6., k oplodnení došlo 7.7. Nyní mi vyšel pozit. gravitest. Od 20.7.-24.7. (13.-17.den od oplodnění) jsem brala atb nevhodná pro těhotné - atb mi předepsal prakt.l. na zánět moč.cest - cotrimoxazol. Nyní máme s manželem velký stach, jaký vliv to na plod mělo. Na gynekol. jsem objednaná až v pátek. Dočetli jsme, "vše nebo nic" Zajímá nás: 1. Pokud si příroda neporadí sama /potrat/, jak může být dítě postižené - jaké vady vznikají z těchto atb? 2. Kdy a jak se na vady přijde? Ve 12. nebo až snad ve 20.tý těhu? 3. Do kdy je možná interupce ze zdrav. důvodu? 4. Existuje nějaká statistika - kolik dětí se po tomto typu atb narodilo zdravých a kolik postižených a s jakou vadou? 5.Existuje nějaká možnost /byť malé procento/, že se na vady v těhu vůbec nepřijde a přijde se na to až po porodu? 6.Lze ještě nyní něco udělat pro to, aby dítě nebylo postižené?

Odpověď odborníka:

V tak krátké době po oplodnění by neměl být plod nijak poškozen pravděpodobnost je skutečně malá procentuálně vám může poradit oddělení genetiky, provádí se screening ve 12 a 16 týdnu takže nedělejte si dopředu zbytečné starosti těhotenství potřebuje psychickou pohodu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: