Těhotenství 2 měsíce po perforaci dělohy při revizi

16. května jsem podstoupila revizi, při které došlo k perforaci dělohy. Docházela jsem ještě na injekce a první menstruaci jsem dostala 12-13. června a byla stejná jako vždy. Bohužel nám to s manželem jednou ujelo a já se už týden cítím divně a pobolívá mě břicho. Byla jsem 14 dní pryč a teď opět odjíždím, takže jsem svého lékaře ještě po revizi nenavštívila. Je možné, abych otěhotněla takhle brzy a může se mi místo perforace znovu otevřít? Jsou nějaké rizika? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Otěhotnění tak časně po revizi možné je. Nevím, zda vám perforaci na děloze ošetřovali stehem (laparoskopicky), nebo nechali samovolně zahojit, ale určitě tu je riziko, že se zatím děloha nezahojila dostatečně. Doporučila bych vám co nejdříve návštěvu gynekologické ambulance (máte možnost v jakékoliv nemocnici) a udělali by vám ultrazvuk a odběr krve. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: