Těhotenství

Dobrý den, je mi 20 let a před rokem jsem byla na konizaci děložního čípku. Slyšela jsem že pokud jde takto mladá žena na konizaci měla by si pořídit dítě co nejdříve že už potom nemusí otěhotnět nebo mít problémy s donošením...mě to doporučili do 23 let...jaký je váš názor? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsou žádné přesvědčivé studie na tuto problematiku, názory na toto se hodně rozcházejí. Můj názor je: není dobré pořídit si dítě jen ve strachu, že potom dítě mít nebudu moci mít a nepřivést jej do optimálních podmínek - jak psychicky tak materiálně. Je to jen na vás, rozhodně se nenechejte do ničeho tlačit, nikdo do budoucna nevidíme a pokud se infekce zaléčí (i operačně ) a bude to úspěšné, nemusíte mít žádné potíže. Rozhodně ne s otěhotněním, spíše s donošením miminka a i to se dá v současné době dobře řešit (zpevnění čípku, infuse na udržení těhotenství a podobně). Spíše pouvažujte o očkování, ochrání vás proti dalším typům HPV infekce, se kterými jste se ještě nesetkala a sníží možnosti opakování infekce. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: