Těhotenství

Dobrý den, už jsem sem psala dotaz ohledně mého strachu z těhotenství. Užívám antikoncepci Pramino kde beru tablety tři týdny a čtvrtý týden mám pauzu. První týden jsou tablety slabší, druhý silnější a třetí nejsilnější. Já bohužel zrhuba před měsícem zapomněla užít jednu tabletu v slabém týdnu a vzala si jí za 24 hodin protože jsem nekontrolovala dny. Další dva dny jsem tabletku užila a třetí den jsem měla nechráněný styk. Byla jsem na gynekologie a doktorka řekla že by tablety měly být i tak silné ale že riziko tam je. Minulý týden jsem dostala menstruaci ale i tak jsem měla strach tak jsem si dnes udělala test...GS mamatest 10. Test ukázal že těhotná nejsem ale když jsem tu tyčinku za několik minut zkoumala tak jsem si si všimla hrozně slaboučkého dalšího proužku, spíše to vypadalo jakoby to bylo jen špinavé. Z dálky bych si ho vůbec nevšimla. Na přibalovém letáku píší že v této situaci si mám udělat za 48 hodin další test. Docela dost mě to mrzí protože mi na chvilku spadl kámen ze srdce že těhotná nejsem. Má otázka zní z jakého důvodu se může objevit takto slaboučký proužek?Předem Vám moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při delším "stání" testu již zreagují jiné látky z moči s látkami na čárce, proto není delší doba odečítání už směrodatná. Zopakujte ještě jeden test pro vaši vnitřní jistotu a dodržte přesně čas, ve kterém má být výsledek odečítán. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: