Těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velké mám šance že nepřijdu o svoje miminko. Byla jsem dnes na druhé kontrole a pan doktor mi řekl, že je miminko dle UTZ o 14dní menší, než by mělo být. Dává mi čas do pondělka a pokud nevyroste, vezmou mi ho. Na prvním UTZ jsem byla 7.9. kde mi bylo potvrzeno prosperující těhotenství se srdíčkem a dle UTZ 6+6 ale dle PM 4+5. Prý se to může stát, že miminko přestane růst z ničeho nic, zajímalo by mě, ale jaké máme šance.

Odpověď odborníka:

dobrý den, může se stát,že plod přestane růst z důvodu jakéhokoli.většinou genetická dispozice, nějaká vrozená vada apod.může to být i infekce, která se u vás neobjevila, důvodů může být mnoho.jaké máte šance vám neřeknu.nevím přesně jak vypadaly UZ.ovšem pokud dobře rozumím znění dotazu,tak jste na 1.kontrole byla o skoro dva týdny starší těhotenství a nyní o 2 týdny mladší...u druhé kontroly se nezminujete o srdicku.pokud bylo srdicko videt poprve a nyni videt nebylo a plod je mensi, urcite bude vhodna kontrola UZ.pokud nebude srdicko videt a nebudete vubec krvacet, muze se jednat o tzv.zamlklý potrat, nejcasteji vrozena vada nesluč. se životem.pokud srdicko videt bude, bude se pravdepodobne jednat o prosperujici tehotenstvi.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: