Těhotenství

Dobrý den,mám na Vás dotaz ohledně rizik mého dalšího plánovaného těhotenství..V současné době mám tři děti(21,16 a 2roky)dvě první těhotenství i porody byli bez problémů,třetí těhotenství také,ale při posledním porodu jsem prodělala preeklampsii.porod musel být císařským řezem a tlak mi hodně vyskočil..po porodu jsem dva měsíce užívala léky na snížení tlaku a od té doby je vše v normálu.U lékaře na kontole také vše o.k.Přemýšlíme ještě o jednom miminku,tak se chci zeptat jaká jsou rizika,jestli se preeklampie může opakovat a jestli by to pro mě a malé nebylo riziko velmi nebezpečné.Myslím i popř.život ohrožující ..Můj gynekolog nevidí problém,ale já se po minulé zkušenosti a hlavně kvůli věku samozřejmě bojím..Předem děkuji za vaši odpověd i radu..S pozdravem Adéla J.

Odpověď odborníka:

Opakovat se může,ale vzhledem k tomu,že ji máte v anamnese,budete jistě zvýšeně kontrolovaná,aby se případná léčba nasadila s předstihem příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x