Těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět cca den a půl po dobrání posledního prášu z platíčka antikoncepce dienille,tzn. před očekávanou menstruací.... A druhý dotaz, je antikoncepce účinná i když ji nenasadim normálně jak mam 5.den po začátku menstruace,. Další antikoncepci sem totiž začla brát až 12 dní později od toho 5.dne kdy sem ji normálně měla vzít. A ještě k tomu sem ji změnila. Z dienelle sem přešla na diAne 35. Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud hormonální antikoncepci užíváte bezchybně, jste chráněna před otěhotněním i v 7 denní pauze, kdy antikoncepci neužíváte, a kdy následně po 7 dnech pauzy opět hormonální antikoncepci začnete užívat. Pokud uděláte pauzu delší než obvyklou, tj. 7 denní, spolehlivý antikoncepční účinek ztrácíte. Stejně tak nová antikoncepce nebude účinná dříve než po minimálně 7 dnech užívání.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x