Těhotenství

Dobrý den,chtěla bych vás požádat o radu.Menstruaci mám odjakživa pravidelnou téměř na den/28den/v den menses/17.09.2008/jsem si udělala těhotenský test protože se půl roku snažíme o mimčo tak jsem na to zaměřená a vyšel mi pozitivně.Udělala jsem si jich teda dalších asi šest a všechny jsou pozitivní.Šla jsem tedy ke svému gynekologovi ten mi udělala ultrazvuk a řekl pokud jsem těhotná takže jsem dost brzo a nic nejde vidět poslal mě domů at přijdu za 3týdny.Občas mám takové táhle tlaky v podbřišku a trochu mi pobolívá,né pořád jen občas.Ale hlavně se chci zeptat,jak dlouho můžu být těhotná jak se to vypočítává prosím?Pan doktor mi těhotenství ani nevyvrátil,ale ani nepotvrdil tak mám strach aby bylo všechno v pořádku,miminko si moc přejeme.Moc vám děkuji za odpověd a přeji všem krásný týden.S pozdravem Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většina volně prodejných těhotenských testů je poměrně spolehlivá, ačkoliv samozřejmě nejsou stoprocentní. Další známky těhotenství kromě vynechání menstruace jsou např. zvýšená teplota (kolem 37°C), pocit napětí prsů, sekrece bělavé tekutiny z prsů, zvýšená únava a spavost, změna chutí, nevolnosti a zvracení, změna nálady, častější močení, apod. To vše jsou opět velmi nespolehlivé příznaky. Mezi jisté známky těhotenství patří pozitivita tzv. hCG testu - lékař Vám provede krevní test. V případě jeho pozitivity se pak potvrzuje sonograficky přítomnost zárodku v děloze. Krevní odběr dává obvykle spolehlivé výsledky okolo 30. dne od počátku posledních menses, ultrazvukové vyšetření okolo 35. dne.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: