Těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, léčím se ze záchvatů panických úzkostí již asi 10 let, nyní beru Trittico a Argofan + Xanax 0,25 při obtížích. Docházela jsem ještě donedávna k paní psycholožce, která mě naučila dýchání a práce s myšlenkami. Nyní bychom si s přítelem chtěli pořídit rodinu, ale mám strach, jak to zvládnu, jak moc mi to zamotá hormony. Na internetu jsem četla zkušenosti jiných maminek, jak je to špatné a jak se to špatně zvládá. Já jsem citlivější povahy, ale na miminko se moc těším. Budu muset vysadit léky? Mám z toho všeho strach, jsem trochu ten typ, co vidí vše hned černěji, a proto jsem se rozhodla obrátit na odborníka jako jste Vy :). Mnohokrát děkuji za odpověď Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antidepresivní léčbu sama nevysazujte a obraťte se na svého psychiatra. Oznamte mu, že plánujete otěhotnět, a domluvte se s ním na dalším užívání léků. Negativní diskuze na internetu nečtěte, k ničemu Vám to nepomůže a naopak Vás to bude jen strašit. Se správnou léčbou a s podporou rodiny a partnera vše určitě zvládnete.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Články: Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Každá žena má v různých...
Celiakie
Články: Celiakie
Celiakie, celiakální sprue...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: