Těhotenství

  • Dotaz od: Andreika Warrich
  • Publikováno: 30.9.2013
  • uLékaře.cz

Chtela bych se zeptat jestli ma vliv na otehotneni maly vystrik sperma?prosim poradte jak s tim to problemem!Predem dekuji

Odpověď odborníka:

Vážená Andreiko, z Vašeho dotazu není příliš zjevné, o jaký problém jde - zda o to, že Váš partner má malé množství spermatu při ejakulaci a máte pocit, že to zhoršuje šanci na otěhotnění, nebo se naopak obáváte otěhotnění i při malém množství spermatu v pochvě. V prvním případě lze říci, že větší význam než množství spermatu (pokud není opravdu velmi malé) má množství a kvalita spermií v něm obsažených (což lze zjistit jen odborným vyšetřením). V druhém případě nutno říci, že se nelze spoléhat, že by malé množství spermatu (nebo přerušovaný pohlavní styk) bylo spolehlivou zábranou otěhotnění. Doporučuji, ať Váš partner probere problém se svým lékařem, nebo prosím upřesněte svůj dotaz a napište do poradny znovu...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: