Těhotenství

Dobrý den, před dvěma dny měla kamarádka se svým přítelem první pohlavní styk. Jemu se ale nepovedlo protrhnout blanu, cítila, že to bolí, ale byl prostě jen na kraji. Měl orgasmus a něco se asi dostalo i dovnitř. Ona si tam pak strkala prsty...myslím si, že otehotneni je i docela realne, když si to prstama popohnala hloubeji, nebo ne? Jo a měla den pred ovulaci...Děkuji za odpověď ;)

Odpověď odborníka:

Milá Zuzko, otěhotnění v tomto případě je opravdu reálné. Do 72 hodin lze užít tzv. tabletku po (Escapelle), která by měla zabránit nechtěnímu otěhotnění. Je volně dostupná k prodeji v lékárně, ale její účinek klesá s tím, čím později se užije. Pokud nechce žena otěhotnět, tak se musí při každém pohlavním styku chránit. Nelze nechávat ochranu na partnerovi, protože on těhotný nebude, takže většinou to bohužel nijak neřeší. Žena (i mladá) musí být za sebe odpovědná. V dnešní době je mnho způsobů ochrany - hormonální antikoncepce, spermicidní gel (Pharmatex), kondom, atd.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: