Těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Kamarádka je těhotná je asi ve třetím týdnu. Už jednou těhotná byla a bohužel samovolně potratila. Měla to v sobě deset dní mrtvé. Jaká je teď šance, že to dítě donosí a pokud ano bude zdravé? Doktorka jí řekla při tom prvním potratu, že by neměla tak půl roku mít sex natož otěhotnět. Jenže se stalo. Její doktorka jí řekla jen, že kdyby se chtěla náhodou rozhodnout pro potrat, že to nedoporučuje. Hrozí, že by nemusela mít děti už budoucnu. Zajímá mě jen jestli to donosí a jí tak mužů podporovat v tom, že to dobře dopadne. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Takzvané zmlklé těhotenství, které Vaši kamarádku v minulosti postihlo, je zkušeností, kterou má poměrně hodně žen. Vůbec to ale neznamená, že žena není schopna další plod donosit. Všeobecně se doporučuje počkat po zmlklém těhotenství min. 3 měsíce. Na druhou stranu znám mnoho žen, které otěhotněly bezprostředně po potratu a těhotenství skončilo úspěšně. Svou kamarádku podporujte, je velká šance, že vše dopadne dobře. Maminkám do 12. týdne také občas předepisuje léky na podporu těhotenství.. poraďte se se svým gynekologem.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: