Těhotenství

Dobrý den,moje poslední perioda byla 7.11.2014.Dne 15.12 jsem si udělala těhu test,když nepřišlo krvácení i přes bolest v podbřišku a byl pozitivní.Dnes jsem byla u svého gynekologa,abych nebyla přes svátky jako na trní,jeslti tam mimčo opravdu je.Pan doktor tam vyděl dva útvary,kdy jedno bude plod a druhý krevní sraženina,nebo tak nějak to říkal. Je možné,že začnu krvácet a těhotná nebudu,nebo se krev dokáže i vstřebat? Moc Vám děkuji za odpověď,Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den. POkud je pozitivní těhotenský test, těhotná jste. Měli byste nyní pátrat azcela jasně určit, zda je těhotnství v děloze a tím současně vyloučit možnost mimoděložního těhotenství. Druhá varianta by samozřejmě mohla být nebezpečná. Pokud je těhotenství v děloze a lékař viděl krevní sraženinu, jedná se zřemě o tzv. POL - předčasné odlučování. V totmo případě se nasazuje léčba a sleduje ultrazvukově další vývoj- růst plodu a jak se sraženina (v ideálním případě) zmenšuje-vstřebává. Prosperitu gravidity lze též určit několika odběry krve na těhotenský hormon hCG. Pro Vás je ale zásadní potvrdit graviditu a určit, kde se nachází.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x