Těhotenství a alergie

Dobrý den, jsem na začátku těhotenství 6 týden, mám potíže s alergií. Užívám xyzal a symbicort, nejde to jinak opravdu velká dušnost a potíže s nádechem i v klidovém režimu.. K alergologovy jsem objednaná zhruba za měsíc... mám léky užívat nebo raději ne... Děkuji za odpověď Blnka Brožková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě děláte dobře. Pro Vás i mminko je lepší pravidelně užívat léky a držet alergické obtíže pod kontrolou, než léky vysadit a mít dechové obtíže, kdy může hrozit v nejhorším případě i hypoxie plodu. Navíc léky , které užíváte Xyzal, Symbicort patří mezi léky vhodné k užívání v těhotenství.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy růstu může způsobit i řepkový olej
Články: Poruchy růstu může způsobit i řepkový olej
Problémy s růstem. Slovní...
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Zákal sklivce – neškodný problém, nebo choroba ohrožující zrak?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Umělá sladidla: požehnání, nebo prokletí pro naše zdraví?
Nemocnému s artritidou prospívá zájem rodiny
Články: Nemocnému s artritidou prospívá zájem rodiny
Přestože se v dnešní době...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: