Těhotenství a antikoncepce

Dnes jsem si udělala těhotenský test a vyšel pozitivně. Před pár dnami jsem ale dobrala Norethisteron, protože jsme byli na dovolené a netušila jsem že jsem těhotná ( brala jsem ho cca 7 dní 2x1 tbl). K lékaři jsem objednána až na příští týden. Můžete mi prosím říct jestli to má na miminko nějaký vliv?

Odpověď odborníka:

Ivano,
norethisteron může mít na plod negativní vliv, ale zhruba do 20 dne těhotenství nedochází k malformacím embrya, to pokud je v této době poškozené třeba právě léky tak zanikne, platí princip "všechno nebo nic" a pokud gravidita pokračuje dál, tak bude s největší pravděpodobností všechno v pořádku. Rozhodně nejste první žena, které se tato situace stala, takže hlavu vzhůru, choďte na pravidelné kontroly a uvidíte, že bude vše v pořádku.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: