Těhotenství a antikoncepce?

Dobrý den..Měla bych dotaz..Antikoncepci beru skoro rok..Celkem pravidelně kolem 20.hod..Název je Artizia..Nedávno jsem brala antikoncepci vcelku(bez vynechání pauzy na menstruaci)..Po dobrání posledního prášku z platíčka(PO) jsem měla pohlavní styk(ÚT),ale zapomněla jsem,že jsem již dovyužívala antikoncepci..Vzala jsem si tedy v ÚT kolem 23.hod.prášek a začala jsem s užíváním antikoncepce opět bez vynechání pauzy na menstruaci..Je to již skoro 3týdny,co se mi toto stalo a já mám teď zhruba týden problémy s tím,že se mi motá hlava(s tímto jsem nikdy problém neměla) a mám větší chuť k jídlu..Je možné,že bych mohla být těhotná??A jaký vliv by mělo to,že po celou dobu beru antikoncepci??Mnohokrát děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná zcela jistě nejste. Po dobrání poslední tabletky v pondělí jste mohla udělat 7 denní pauzu a pořád byste byla chráněna před otěhotněním. Vy jste však žádnou pauzu ani neudělala, protože jste další balení načala hned v úterý.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: