Těhotenství a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, jak velká je pravděpodobnost, že otěhotním, když beru pravidelně prášky a při styku partner ejakuloval ještě ve mě.. Pořád si říkám, že proto ty prášky beru aby se nic nestalo, ale nedokáži o tom uvažovat racionálně, prosím stačí krátká odpověď.. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud berete antikoncepci podle návodu (nevynecháváte tablety, užíváte tablety pravidelně a pokud se náhodou zpozdíte, tak maximálně o 12 hodin), tak je pravděpodobnost otěhotnění vpodstatě nulová (proč vpodstatě? kdybyste třeba prášek vyzvracela nebo měla silný průjem, tak by bylo riziko, že by se tableta nemusela vstřebat, a pak by pochopitelně byl účinek antikoncepce oslabený), a to i když do Vás partner ejakuluje. Vlivem hormonální antikoncepce totiž nedochází k dozrání vajíčka a jeho uvolnění do vejcovodu, takže spermie "nemají co oplodnit". Pokud máte přesto obavy, doporučuji kromě tabletek používat kondom - ochrání Vás i před případnými pohlavně přenosnými chorobami.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x