Těhotenství a borelioza

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Jsem v 5.-7. týdnu těhotenství a zjistili mi pozitivní boreliozu. Hrozí ohrožení plodu, potrat či jak lze tuto nákazu v těhotenství léčit? Velice děkuji za odpověď. Jsem z nákazy boreliozou v mém stavu velice nešťastná. Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pozitivní boreliosa nemusí znamenat, že jste aktuálně nemocná, jen jste se mohla v minulosti (letos v létě nebo i loni) setkat s touto nákazou a tělo si utvořilo protilátky. Nestresujte se, chodte pravidelně na kontroly na gynekologiii a důvěřujte přírodě. Eventuální léčba antibiotiky, pokud k ní lékař ,na základě informací z laboratorních testů, přistoupí, je bezpečná a ani borelie sama o sobě by plod ohrozit neměla. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: