Tehotenství a cestování

Dobrý den, měla bych pár dotazů 1) jsem těhotná v 5tt. a pobolivá mě levá část spodku. je to normální, nejvice když sedím. 2) muzu odletet na dovolenou do Turecka i kdyz jsem před rokem potratila? hrozí mi nějaké rizika když tam potratím? nebo naopak mi to muze prospět to moře a sluníčko? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cestování, které si užijete v klidu s rodinou, vám rozhodně neuškodí. Nevím, na jaké úrovni je zdravotní péče v Turecku, tedy riziko méně kvalitní či méně dostupné péče by vám mohlo ev. hrozit. Pobolívání podbřišku bývá relativně častou stížností těhotných žen, nijak to povětšinou v časné graviditě nemusí značit žádné komplikace, pokud by se však bolest například stupňovala či byla doprovázena dalšími potížemi (např. krvácení, teploty..), bylo by vhodné navštívit lékaře.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: