Těhotenství a diabetes

Dobrý den, je mi 25 let, léčím se s diabetem 1.typu 2 roky, momentálně je HbA1c 6,8. Zajímalo by mě, jestli po případném otěhotnění, bude těhotneství automaticky brané jako rizikové. V práci občas tahám těžké vozíky, k tomu ještě diabetes, nerada bych těhotenství narušila. Mám po otěhotnění zažádat o nemocenskou? Vypíše mě diabetolog nebo gynekolog?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeňko! Přiznám se, že to bězpečně nevím, zda bude Vaše těhotenství rizikové. Pokud budete mít dobré glykemie, těhotenství může proběhnout zcela normálně. Zkuste věc probrat se svým diabetologem i gynekologem ještě před otěhotněním.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: