Těhotenství a diabetes 2.typu

Dobrý den pane doktore ... chtěla jsem se zeptat zda-li by jste doporučil pokračovat v těhotenství,nyní 14 týden kde jsou hodnoty glykémie kolem 18 a 19 jednotek ... jaká jsou hrozby poškození plodu s tak velkými glykémiemi ... jak můj diabetolog, tak gynekolog jasně říkají, že v žádném případě nepokračovat v těhotenství s takovými hodnotami glykémie, protože prý zde hrozí velké poškození plodu už ted, natož u mě, jako poškození jater, ledvina očního pozadí ... Nejsem ale zastánce potratů ... Jak mohu zjistit jestli jít na potrat a nebo ne? Co když je miminko zdravé a nic mu nehrozí? Přeci kdyby bylo nějakým způsobem poškozené,tak potratím už dříve ? Nebo se pletu a je možné na vady přijít i mnohem později, bez toho anýž bych sama potratila? Co když na potrat ted nepůjdu a postupem těhotenství se zjistí, že jsou poškození tak vážná, že stejně budu muset jít na přerušení,ale s větším rizikem, než ted, protože plod bude větší než ted ... Chtěla bych znát na to Váš názor ... Jsem z toho hodně zmatená a honí se mi spousty otázek v hlavě ... Děkuji za Váš názor ... Renata

Odpověď odborníka:

Pokud vám diabetolog gynekolog jasně řekli,že hrozí poškození plodu na vašem místě bych uposlechl jejich rady, plod i když je poškozený se nemusí potratit.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: