Těhotenství a doxybene

Dobrý den, přibližně týden před ovulací jsem dobrala Doxybene. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná cca 6 týden. Doxybene jsme brali s manželem 14 dní. Může mít špatný vliv na embryo? Hrozí nějaké riziko.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doxycyklin může mít negativní vliv především na vývoj kostí a zubů a činnost jater. v takto časném stadiu těhotenství se teprve množí buňky zárodečných listů a tyto orgány se zakládají. Informujte o užívání doxycyklinu svého gynekologa, který Vás podrobněji vyšetří a je možné, že doporučí vyšetření v genetické poradně.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: