Těhotenství a epilepsie

Dobrý den jsem epileptička a beru keppru 250 a convulex 500a kyselinu listovou. Jsem od roku I/2009 jsem bez záchvatu. v dohledné době plánujeme rodinu a už jsem byla na magnetické rezonanci pujdu ještě na sono břicha a RTG srdce a plic a na odběry krve. a budu mít nového neurologa ten současný už mi nevyhovuje. Ale říkal mi, že když mi vysadí léky tak na nějaký čas přijdu o řidičák. co je na tom pravdy..záchvaty jsem měla vždy ze spánku. Děkuji martina

Odpověď odborníka:

Řízení motorových vozidel a epilepsie je vždy trochu problém. Při změně medikace je doporučeno neřídit motorová vozidla, není to jednoznačně dáno, záleží na charakteru záchvatů, na EEG, na typu epilepsie. většinou pacientům doporučuji dobu 3 měsíců od změny. Vzhledem k plánovanému těhotenství je ale asi změna medikace, předpokládám, že na monoterapii ( tedy jeden lék ) na zvážení.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: