Těhotenství a jeho průběh po 2 mozkových příhod ach, a trombóza.

V roce 2000 jsem prodělala mozkovou příhodu, malformace. Za tři roky znovu. Jednou ověřování otevřenou cestou, jinak gama nůž v Praze na Homole a to 2 krátký. Po operaci nastali epilepticke záchvaty, léky Topí Mark. Chtěla bych otěhotnět, dostala jsem, ale tet trombóza, díky vyvrkala emu kotníku, to se asi těhotenstvínnedoporučuje, že. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Během těhotenství se riziko vzniku trombózy zvyšuje, takže by to Váš současný stav mohlo ještě zhoršit. Nevím, jak jste léčena. Ale např. často používaný lék u trombóz Warfarin je pro těhotné zakázán. Po doléčení by u Vás bylo vhodné provést vyšetření na tzv. trombofilní stavy a dle toho pak těhotenství a ev. léčbu během těhotenství pečlivě naplánovat.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: