Těhotenství a kojenecká žloutenka

Dobrý den, jsem ve 4 týt.těh. a chtěla bych se zeptat zda nevadí, když jsem přišla do kontaktu s miminkem , které má kojeneckou žloutenku a s jiným dítětem, které má spálu. Děkuji za odpověď. Klára.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kláro, kojenecká žloutenka není infekční, nenakazíte se. Horší je to se spálou. Zde by mohlo hrozit, že se nakazíte - léčí se penicilinovými antibiotiky, která jsou považována za relativně bezpečná pro plod. Rozhodně se vyhýbejte v těhotenství jakýmkoli infekčním zdrojům (nemocné děti i dospělí) - pokud byste musela užívat léky, je tu vždy větší nebo menší riziko poškození plodu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x