Těhotenství a lék

Dobrý den,jsem na počátku těhotenství a užívám Miflonit 400.Na příbalovém letáku je však psáno,že v těhotenství by se brát neměl.Moje ošetřujicí mi řekla,že bohužel nic jiného k dispozici není. Je mi 34 let. Lze mé astma nějak jinak řešit? děkuji za odpověď,Lída

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lili! Vždy je potřeba zvážit přínos a rizika pro plod. V těhotenství nesmíte mít potíže s dýcháním, dýcháte za dva a mohlo by dojít ke zhoršenému okysličování vašeho miminka, pokud tedy máte potíže, uděláte dobře, když budete Miflonid užívat. Velký význam mají ale i režimová opatření. Především je třeba odstranit ze svého prostředí faktory, které astma spouští. Jednak alergeny vnitřního prostředí. Tyto alergeny jsou tvořeny roztoči, plísněmi, šváby a domácími mazlíčky- kočkami a psy. Nutná opatření pro odstranění roztočů domácího prachu zahrnují: povlečení matrací, polštářů a přikrývek povlaky nepropustnými pro roztoče, odstranění koberců a závěsů, vysávání lůžek a nábytku vysavačem s HEPA filtrem, praní lůžkovin (povlečení a prostěradel) v horké vodě 55-60 st C teplé (respektuje generační cyklus množení roztočů) l x týdně). Venku je třeba se vyvarovat působení dráždivých látek a především se vyhýbat zakouřenému prostředí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: