Těhotenství a léky

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem Vás požádat o radu ohledně mého těhotenství. Od roku 2009 jsme se marně snažili otěhotnět a nešlo nám to ani po 1IVF a 2 KET. Během snažení po mnoha vyšetřeních mi zjistili, že jsem heterozygot pro MTHFR A1298C a PAI-I(4G)= trombofilní riziko a mám imunologii BI pozitivní a proto jsem vždy během snažení musela brát Anopyrin a Prednison a samozřejmě Ultrogestan. Letos v únoru se na nás usmálo štěstí a otěhotněli jsme samovolně. Po vyšetření u lékaře mi můj gynekolog opět napsal Ultrogestan 3x2, Anopyrin 50 MG 1x denně a Prednison 1 tabletku denně. Nejsem moc příznivec léků a protože vím, že první 3 měsíce jsou pro dítě nejdůležitější, protože se vyvíjí všechny orgány a taky co projde matkou, projde i dítětem, připadají mi tyto léky zbytečné. Mám je opravdu jíst? Nemůže to mít negativní dopad na zdraví dítěte? Napište mi prosím Váš názor, budu za něj moc vděčná. Přeji Vám hezký den. Schenkerová Kateřina

Odpověď odborníka:

Je rozhodně rozumné první 3 měsíce těhotenství pokračovat v imunosupresivní léčbě,Váš gynekolog má pravdu,nemějte zbytečné obavy Příjemný den a ať vše dobře dopadne

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: