Těhotenství a léky

Dobrý den, mám dotaz jak velká rizika jsou u těhotenství.Druhým rokem beru na revma methotrexate a mám i antikoncepci.Bohužel mě však skolila angína.Navíc pracovní stres.A v téhle kombinaci se mi podařilo otěhotnět.Ted jsem ve 4 týdnu.Methotrexate jsem vysadila.Je tu nějaká naděje,že ten zázrak zvládnem?Nebo jsou rizika příliš vysoká.Děkuji Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Methotrexate patří mezi teratogeny. Stejně tak případně pokud jste měla horečku, i ta může působit teratogenně v časné graviditě. Poraďte se o rizicích s genetikem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: