Těhotenství a letrox

Dobrý den. Pět měsíců se snažíme o další mimiko a zatím bezúspěšně. 2 minulé těhotenství bez problémů a téměř okamžitě. Jenže nyní beru 2 roky Letrox 50 mg 1 tabletu ráno a napadlo mně, jestli by to nemohl být ten probém. Funkci ŠŽ jsem měla v pořádku, byl mi nalezen uzel, tak proto ten Letrox, že prý by uzel mohl zmizet. Po roce kontrolní UTZ a zatím to nepomohlo. Děkuji vám za odpověď. Jitka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše si myslím, že v užívání takto malé dávky Letroxu problém nebude, zvláště pokud jsou výsledky TSH a fT4 při léčbě v normě. Cílem léčby je ve vašem případě zabránit tomu, aby uzel dále nerostl. Ale upřímně řečeno, během více než deseti let své praxe jsem prakticky nezažila, že by uzel po podávání Letroxu zmizel. Podle toho, o jak velký uzel se jedná, by se možná dalo uvažovat i o vysazení léčby, pokud byste si to výslovně přála, ale v úvahu je třeba brát také výsledek cytologie, pokud byla provedena. Zkuste to probrat s vaším endokrinologem. Je možné zkontrolovat i jiné hormony (např. prolaktin), jejichž dysbalance může také vést k poruchám ovulace. Přeji hodně štěstí.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: