Těhotenství a mrsa

Dobrý den, prosila bych o Váš názor, jsem v úplném začátku těhotenství ( cca 4 týden ), v létě mi končí rodičovská dovolená s prvním dítětem a nemůžu se rozhodnout zda se mám vrátit do práce, nebo jít hned na PN. Pracuji jako zdravotní sestra u lůžka a občas se na našem oddělení vyskytne MRSA a jiné infekce. Zajímalo by mne, jak moc velké je riziko pro dítě, kdybych nějakou infekci dostala. Má podle Vás cenu to ,,risknout,, a jít do práce, nebo je lepší to nepokoušet? Na gynekologii jsem objednaná až za tři týdny, tak nevím s kým bych se poradila ( a do té doby už musím vyřešit nástup do práce ). Děkuji za Vaši odpověď. Jarmila.

Odpověď odborníka:

Obecně platí že největší risiko je v prvním trimestru, osobně bych práci v tomto období na infekčním oddělení nedoporučoval,zkuste si raději dohodnout přeřazení na jiné oddělení,kde nebudete vystavena tak velkému risiku infekce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Vypozorujte si předpoklady ke vzniku rakoviny
Články: Vypozorujte si předpoklady ke vzniku rakoviny
Přinejmenším 85 % zhoubných...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: