Těhotenství a neštovice

Dobrý den, jsem v počátku těhotenství (3týdny). Švagrová má 4letého syna, který má neštovice. Je možné, abych nějak ohrozila těhotenství? Já neštovice prodělala, ale jako 3měsíční miminko. Mohu je opět chytit? Předem díky za odpověď. Renata

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Netrapte se a rozhodně vše proberte se svým gynekologem.Poradí Vám,podle potřeby se spojí i s Vaším registrujícím praktickým lékařem,Je možné stanovit hladinu protilátek,které by dosvědčovaly Vaši ochranu před onemocněním.I v případě,že by se hladina neprokázala,lze zasáhnout-neshánějte zbytečně nekonkrétní informace,ale jednejte,ať prožíváte současnost bez zbytečných stresů.Hodně štěstí!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: