Těhotenství a pilulka po

Paní doktorko,potřebuji poradit před 8 dny 7.7. jsme měli s přítelem pohlavní styk...kondom praskl...hned druhý den po styku jsem užila tabletku escapelle...12.7. jsem měla dostat menstruaci a ta stále nikde těhotenský test negativní jen pocituji bolest v podbřišku jako při ms,ale ta stále nikde...Při užití tabletky po jsem brala i antibiotika ospen na léčbu angíny..Může to nějak zabránit účinku? Mohu být i přes to těhotná?

Odpověď odborníka:

Milá Nikolo, po užití tabletky Escapelle se může stát, že se první menstruace opozdí. Pokud by se zpozdila o více než 5 dnů. tak vyhledejte svého gynekologa. Po užití tabletky se rovněž doporučuje až do další menstruace používat při pohlavním styku ochranu, aby nedošlo k otěhotění. V příbalovém letáku není zmíněna interakce s penicilinovým antibiotikem, takže Ospen by neměl měnit účinnost tablety. Tato tabletka, jako i každá antikoncepce má určitou pravděpodobnost otěhotnění (i když mizivou). Vzhledem k tomu, že máte negativní těhotenský test, tak ještě vyčkejte. Otěhotnění je velmi nepravděpodobné. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: