Těhotenství a plesnivé potraviny

Dobrý den, jsem v 5 týdnu těh. Dnes jsem si dala k snídani celozrnný chléb a u posledního kousku jsem si všimla, že je z druhé strany plesnivý. Tím, že jsem k tomu měla rybičky, tak jsem to bohužel necítila. Mám strach, zda to není jedovaté a hlavně aby to nepoškodilo plod. Jsem z toho úplně vynervovaná. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, je určitě dobré si dávat na plesnivé potraviny pozor, mohly by obsahovat jedovaté aflatoxiny. V pátém týdnu (pokud počítáme od poslední menstruace) je ještě těhotenství na začátku a při poškození platí zásada "všechno nebo nic", to znamená, že pokud je embryo poškozeno, je to fatální. Nebo se nepoškodí vůbec. Na vašem místě bych se ale jednoho plesnivého sousta neobávala. Horší jsou z tohoto pohledu oříšky (buráky). Bude ale lepší se celozrnným výrobkům vyhýbat, bývají plesnivé často.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: