Těhotenství a práce

Dobrý den, prosím o radu. Po vysazení antikoncepce jsem první menstruaci dostala po 24. dnech, druhou jsem již nedostala, je to 34 dní, dva pozitivní testy + citlivá prsa, citlivý žaludek jako na vodě (možná stres v práci), píchání v podbřišku, chuť v ústech jako bych polykala krev. Dá se tedy předpokládat, že bych mohla být těhotná. Pracuji jako asistentka pedagoga ve speciální škole, což zahrnuje i fyzickou manipulaci s dětmi. Ráda bych se ale zeptala, jak řešit náročnost práce s tím, že vlastně mohu být těhotná? Nezdá se mi jako dobrý nápad oznamovat tuto věc zaměstnavateli, když ještě není nic jisté, ale zároveň nechci riskovat zdravotní problémy. Ke svému gynekologovi jsem ještě nevolala, s největší pravděpodobností mne neobjedná dříve než za několik týdnů. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste informovat svého zaměstnavatele nebo se domluvit s lékaře ma dočasné neschopence. Zavolejte lékaři a domluvte se s ním.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: